Terox holder hjertene i gang

Hvert år resirkuleres over 15.000 tonn metallisk avfall ved Umicore Norway i Larvik. Det er Terox som har ansvaret for at fabrikken ikke stopper opp.

–  Terox har servicen for alle kompressorene våre. Den største er på 75 kw. I tillegg har vi mange småtasser, to nitrogenkompressorer og tre tørker. De er hjertene i produksjonen vår. Her går maskinene 24 timer i døgnet, og de skal helst ikke stoppe, sier Dag Erik Frantzen.

Nesten alt Umicore mottar av metallisk avfall blir sendt ut igjen som resirkulerte råvarer til industrien. 3.000 tonn er biprodukter, 12.000 tonn er sinkpulver til malingindustrien.

– Terox har vært med oss så lenge jeg kan huske, og jeg har vært her i 25 år, sier Frantzen.

– En gang i året kommer de for å vedlikeholde kompressorene, men ansvaret bærer de hele døgnet. Skjer det noe her på natta, så bare ringer vi. Da kommer de med en gang. De vet hvor avhengig vi er av å holde hjula i gang, og det er viktig at vi kan stole på hverandre.

Umicore Norway er verdens sjette største sinkprodusent. Resirkuleringen av metallisk avfall har pågått siden bedriften først ble grunnlagt som Larvik Pigmentfabrikk i 1949. I 2001 ble fabrikken kjøpt opp av den belgiske industrigiganten Umicore Group.

I dag er det 57 ansatte i Larvik. Frantzen synes det er fint med lokale underleverandører.

– God service, høy kvalitet og konkurransedyktige priser er viktige forutsetninger. Hvert annet år er vi pålagt å kjøre en grundig, intern vurdering av alle leverandørene. Men Terox har passert nåløyet hver gang. Det forteller hvor fornøyde vi er med tjenestene og produktene som de leverer.

I tillegg til serviceavtalen kjøper Umicore også en del varer fra Terox.

– Gode relasjoner og hyggelige folk er alltid avgjørende, uansett hva du skal handle. Og jeg har bare fine ting å si om menneskene på Terox. Derfor er det heller ikke vanskelig å anbefale dem videre, sier Dag Erik Frantzen.

Det neste store steget innen væskeringteknologi

LRP VSD+ er en unik væskeringvakuumpumpe, med klasseledende ytelse og tilkoblingsmuligheter

LES MER